Egy kisebb (kb. kilós) kelt megfőzünk sós vízben 15 perc alatt. Szűrőn lecsöpögtetjük. A levében megáztatunk 2 db barna zsemlét vagy kiflit. 2 evőkanál olajon megpirítunk 1 nagy fej reszelt hagymát. Ehhez tesszük hozzá az áztatott kicsavart zsemléket, 2-3 gerezd préselt fokhagymát, 1 kávéskanál sót, 1-1 csipet borsot, kakukkfüvet, rozmaringot, 1 kávéskanál őrölt köményt (esetleg 1 db tofut). Jól összedolgozzuk a tölteléket. A kihűlt káposztát szétszedjük a leveleire. Minden levélben feltekerünk annyi tölteléket, hogy maradjon az utolsó darabokra is.
2 db sárgarépát megtisztítunk, vékony karikákra vágjuk, és kiolajozott tepsiben szétterítjük. Erre helyezzük a kelroládokat. Felöntjük 2,5 dl sós vízzel. A tepsit lefedjük alufóliával és kb. 1 óra hosszát sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.