Elkészítés: A céklát jó alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk és ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felcsíkozzuk. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, kihűtjük, leszedjük a héját.
Ízlés szerint ecetes-cukros levet készítünk, beletesszük a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot, és forráspontig melegítjük (főzni nem kell!!!). Amikor már majdnem felforrt, levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk.
Ezután beletesszük az egész tojásokat, majd lefedjük, és legalább 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.
Másnap az ecetes léből kiszedjük a tojásokat, félbevágjuk, a sárgáját óvatosan kiemeljük, hogy a fehérje egyben maradjon. Tálba tesszük a tojássárgákat, majd villával kicsit összenyomkodjuk. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesítjük, jól kikeverjük, majd visszatöltjük a tojásokba.
Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.