Elkészítés: A céklát jó alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Kihűtjük, megpucoljuk és ízlés szerint felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, vékonyan felcsíkozzuk. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízbe tesszük, kihűtjük, leszedjük a héját.
Ízlés szerint ecetes-cukros levet készítünk, beletesszük a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot, és forráspontig melegítjük (főzni nem kell!!!). Amikor már majdnem felforrt, levesszük a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk.
Ezután beletesszük az egész tojásokat, majd lefedjük, és legalább 1 napra a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.
Másnap az ecetes léből kiszedjük a tojásokat, félbevágjuk, a sárgáját óvatosan kiemeljük, hogy a fehérje egyben maradjon. Tálba tesszük a tojássárgákat, majd villával kicsit összenyomkodjuk. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesítjük, jól kikeverjük, majd visszatöltjük a tojásokba.
Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.