Vékonyan olajozzunk ki egy szögletes gyümölcskenyérsütő vagy kenyérsütő formát. (Ha ezzel nem rendelkezünk, nyugodtan használjuk a sütőnk saját sütőlapját/tepsijét. Ekkor viszont készüljünk föl rá, hogy a végeredmény laposabb kenyér lesz.)
Mérjük egy tálba a hozzávalókat és kézzel vagy géppel dagasszuk teljesen simára a tésztát. Géppel minimum 5 percen át dagasszuk folyamatosan. Ha ez megvan, borítsuk ki egy lisztes asztalra, gömbölyítsük ki, majd formázzuk kissé hosszúkásra.
Egy éles késsel vagdossuk be a tészta tetejét, majd tegyük az előkészített sütőformába. Kenjük meg a tészta tetejét hideg vízzel, majd langyos helyen kelesszük a duplájára – ez kb. 1 óra. Ismét kenjük meg a kenyértészta tetejét hideg vízzel, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra kb. 25-30 perc alatt. (Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után takarjuk le alufóliával.)
Ha kész, vegyük ki a sütőből, ismét kenjük meg hideg vízzel, majd hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.