Elkészítés: A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport egy tálba szitáljuk, majd ezt a puha vajjal elmorzsoljuk. Hozzáreszeljük a citromhéjat, ráütjük a tojássárgáját, majd sima tésztát gyúrunk, amit fóliába tekerünk, de nem tesszük be a hűtőbe.
A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét a porcukorral kihabosítjuk, és hozzákeverjük a kókuszt. Ebből kemény masszát kell kapnunk, amiből vizes kézzel kis gombócokat (mogyorónyi) formálunk, és 1 órára a fagyasztóba tesszük.
A nyers tésztát 25-30 részre osztjuk, belőle kis gombócot formálunk, kilapítjuk, és becsomagoljuk vele a kókuszos golyóbisokat. Végül a kész gombócokat kellő távolságban sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk.
175°C-on előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha a golyók kihűltek, a csokit megolvasztjuk, és vékonyan csíkozva díszítjük a tészta tetejét, hogy az még mutatósabb legyen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.