Elkészítés: Első lépésként a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, majd alacsonyabb fokozaton tovább keverve hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Az elkészült tészta a szokványos piskótatésztánál sokkal sűrűbb, töményebb állagú kell legyen.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eloszlatjuk egyenletesen, majd tűpróbáig előmelegített sütőben megsütjük (220 fokon kb. fél óra).
Következő lépésként a tejet, a tejport, valamint a tejszínt simára keverjük, izlés szerint vaníliás cukorral enyhén ízesítjük.
Sütés után a teljesen kihűlt piskótát egy nála nagyobb tepsibe tesszük és megfordítjuk. A tejes öntetet merőkanállal rámerjük fokozatosan, hogy a piskóta beigya mindenhol, egészen addig, amíg az edényben meg nem áll a piskóta körül pár centi mélységben.
Utolsó lépésként a karamellöntetet rákenjük a tetejére, hűtve, kockákra vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.