Elkészítés: Első lépésként a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, majd alacsonyabb fokozaton tovább keverve hozzáadjuk a tojássárgákat. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Az elkészült tészta a szokványos piskótatésztánál sokkal sűrűbb, töményebb állagú kell legyen.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, eloszlatjuk egyenletesen, majd tűpróbáig előmelegített sütőben megsütjük (220 fokon kb. fél óra).
Következő lépésként a tejet, a tejport, valamint a tejszínt simára keverjük, izlés szerint vaníliás cukorral enyhén ízesítjük.
Sütés után a teljesen kihűlt piskótát egy nála nagyobb tepsibe tesszük és megfordítjuk. A tejes öntetet merőkanállal rámerjük fokozatosan, hogy a piskóta beigya mindenhol, egészen addig, amíg az edényben meg nem áll a piskóta körül pár centi mélységben.
Utolsó lépésként a karamellöntetet rákenjük a tetejére, hűtve, kockákra vágva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.