Elkészítés: A tésztához valókból palacsintatésztát keverek az olajjal, félreteszem, pihentetem, ameddig a tölteléket elkészítem.
A burgonyát meghámozom, kockázom, fél dl vízzel, lefedve mikróban 750 W-on 6 perc alatt megfőzöm, leszűröm, majd egy keverőtálba áttöröm. Hozzátöröm a túrót, összekeverem a tojássárgákkal, a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások habját felverem, lazítom a tölteléket.
Az első palacsintát pár csepp olajjal felforrósított serpenyőben kisütöm, a többit olaj nélkül, mert a tésztában lévő olaj elég a többi kisütéséhez.
A töltelékkel megtöltöm, feltekerem, kiolajozott tálba két sorban sorakoztatom. A közét és a tetejét megkenem porcukorral elkevert tejföllel, majd előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt átsütöm.
Fél csomag vaníliáspudingot kikeverek 1 evőkanál cukorral, a tejjel hígítom, összefőzöm. Hűtés közben kevés rumot keverek hozzá, és a palacsintához mártásként tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.