Elkészítés: A tésztához valókból palacsintatésztát keverek az olajjal, félreteszem, pihentetem, ameddig a tölteléket elkészítem.
A burgonyát meghámozom, kockázom, fél dl vízzel, lefedve mikróban 750 W-on 6 perc alatt megfőzöm, leszűröm, majd egy keverőtálba áttöröm. Hozzátöröm a túrót, összekeverem a tojássárgákkal, a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojások habját felverem, lazítom a tölteléket.
Az első palacsintát pár csepp olajjal felforrósított serpenyőben kisütöm, a többit olaj nélkül, mert a tésztában lévő olaj elég a többi kisütéséhez.
A töltelékkel megtöltöm, feltekerem, kiolajozott tálba két sorban sorakoztatom. A közét és a tetejét megkenem porcukorral elkevert tejföllel, majd előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt átsütöm.
Fél csomag vaníliáspudingot kikeverek 1 evőkanál cukorral, a tejjel hígítom, összefőzöm. Hűtés közben kevés rumot keverek hozzá, és a palacsintához mártásként tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.