Elkészítés: A kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, a túróval, a citromhéjjal és a főtt kölessel, amiben elkevertük a vajat. Ezt a masszát lazítjuk a tojáshabbal, belekeverjük a mazsolát.
Vajazott-lisztezett formában 180 fokos sütőben bő 50 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
Lekvárral, csokiöntettel, de magában is nagyon finom!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.