Elkészítés: A mazsolát beáztatom a rumba.
A töltelékhez a túrót, a tejfölt, a tojást, a cukrot, a reszelt citromhéjat összekeverem.
Az első tésztalapot ráfektetem a sütőpapírral kibélelt tepsire, bekenem olvasztott vajjal, majd ráteszem a következő három réteget, mindegyiket megkenem. Az utolsóra szórok kevés zsemlemorzsát, majd rásimítom a tölteléket, ismét szórok rá zsemlemorzsát, majd jönnek az újabb rétegek.
Végül megkenem a tetejét és az oldalát olvasztott vajjal, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverésen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Felszeletelem, s megszórom vaníliás cukorral.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.