Elkészítés: A lisztet egy tálba szitáljuk, a tejet megmelegítjük, beletesszük az élesztőt, a cukrot, és kevés liszttel 15 percig kelesztjük. A vajat felolvasztjuk, a tojással és a kovásszal együtt liszttel jól összedolgozzuk, és 20 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tojássárgáját cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a búzadarát, végül a felvert tojáshabot.
A kelt tésztát kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, a közepét benyomkodjuk, és a túrótölteléket belekanalazzuk. Mazsolát teszünk a közepébe, vagy akár a töltelékbe is keverhetünk. Tojással megkenjük, és forró sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.