Előkészítés: A tüdőt megmossuk, kivágjuk a vastagabb légcsöveket, és feltesszük főni. A forrás megkezdése után pár perccel lemossuk, és ismét tiszta vízben tesszük fel főzni. Sózzuk, beletesszük a megtisztított hagymát, a babérlevelet és puhulásig főzzük. A habját mindig leszedjük.
Elkészítés: Amikor a tüdő megfőtt, kivesszük, vékonyra összevágjuk, és a levét leszűrjük. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a lisztet, rátesszük a mustárt, azt is lepirítjuk kicsit. Felöntjük a főzőlével, és kevés uborkalével. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan kiforraljuk. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A kiforralt mártásba tesszük a tüdőt, az uborkát, és a tejfölt is belekeverjük. Ismét összeforraljuk, és tálaljuk. Köretnek gombócot adhatunk, amit az alatt készítünk el, ameddig fő a tüdő.
A zsemlegombóchoz a zsemléket összevágjuk kis kockákra, és tálba tesszük. Vajon megfuttatjuk a petrezselymet, és a zsemlékhez adjuk. Ráütjük a tojásokat, sót, borsot szórunk rá, és hozzáadjuk a nem túl forróra felmelegített tejet. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Tálalás előtt 30 perccel sós, forrásban levő vízbe, vizes kézzel gombócokat szaggatunk, és nagyon kíméletesen megfőzzük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 603 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.