Előkészítés: A tüdőt megmossuk, kivágjuk a vastagabb légcsöveket, és feltesszük főni. A forrás megkezdése után pár perccel lemossuk, és ismét tiszta vízben tesszük fel főzni. Sózzuk, beletesszük a megtisztított hagymát, a babérlevelet és puhulásig főzzük. A habját mindig leszedjük.
Elkészítés: Amikor a tüdő megfőtt, kivesszük, vékonyra összevágjuk, és a levét leszűrjük. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a lisztet, rátesszük a mustárt, azt is lepirítjuk kicsit. Felöntjük a főzőlével, és kevés uborkalével. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan kiforraljuk. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A kiforralt mártásba tesszük a tüdőt, az uborkát, és a tejfölt is belekeverjük. Ismét összeforraljuk, és tálaljuk. Köretnek gombócot adhatunk, amit az alatt készítünk el, ameddig fő a tüdő.
A zsemlegombóchoz a zsemléket összevágjuk kis kockákra, és tálba tesszük. Vajon megfuttatjuk a petrezselymet, és a zsemlékhez adjuk. Ráütjük a tojásokat, sót, borsot szórunk rá, és hozzáadjuk a nem túl forróra felmelegített tejet. Összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Tálalás előtt 30 perccel sós, forrásban levő vízbe, vizes kézzel gombócokat szaggatunk, és nagyon kíméletesen megfőzzük.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 603 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.