Elkészítés: A zsiradékot gyorsan eldolgozom a többi hozzávalóval, majd a felét egy nagy tepsibe belerakom, a széleit a kezemmel eligazgatom, majd előmelegített 180 C fokos sütőben 12 perc alatt elősütöm.
Ez idő alatt a tölteléket elkészítem: az almákat megpucolom és lereszelem egy olyan tálba, amibe egy nagyobb szűrőt is beleteszek, hogy a levét könnyen ki tudjam nyomkodni. (Az almalét megiszom, isteni!) Hozzáadom a fahéjat, a zsemlemorzsát, végül megszórom a cukrokkal.
A mákos töltelékhez mindent egy tálba teszek, és összekeverem.
A tészta másik felét is kinyújtom, most viszont a széleit késsel egyenesre vágom, mert a maradék tésztából kis csillagokat fogok kiszúrni.
Az elősütött tésztára először a mákos (bejgli) tölteléket terítem szét, erre halmozom az almás tölteléket. A tetejére sodrófa segítségével ráhelyezem a tésztát, a levágott darabokból kiszúrt csillagokat ráteszem a tetejére, tojássárgájával megkenem, és apró pici cukor hópelyhekkel díszítem.
Visszatolom a sütőbe, és 175-180 C fokon készre sütöm. Kihűlés után szeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.