A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd ugyanannyi térfogatú ízesített vízben előfőzzük. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a darált hússal, a finomra aprított hagymákkal, a magokkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
A paprikákat megmossuk, kivágjuk a csumájukat és az erüket, a masszával megtöltjük őket. Nem kell túl szorosra, mert kirepedhetnek. A kimaradt masszából gombócokat formálunk.
Egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk a paprikát és a gombócot, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Sózzuk, enyhén cukrozzuk, és elkezdjük főzni.
Ha megpuhult, 2 evőkanál olajból és 1 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a mártást. Csendes tűzön még 20 percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk is friss kenyérrel vagy főtt krumplival.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Mandulakonyha küldte. Köszönjük!
További receptek és fotók a <a >Mandula konyhai kalandjai blogban! >>></a>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.