A rizst kevés olajon megfuttatjuk, majd ugyanannyi térfogatú ízesített vízben előfőzzük. Ha elfőtte a levét, összekeverjük a darált hússal, a finomra aprított hagymákkal, a magokkal, és ízlés szerint fűszerezzük.
A paprikákat megmossuk, kivágjuk a csumájukat és az erüket, a masszával megtöltjük őket. Nem kell túl szorosra, mert kirepedhetnek. A kimaradt masszából gombócokat formálunk.
Egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk a paprikát és a gombócot, rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Sózzuk, enyhén cukrozzuk, és elkezdjük főzni.
Ha megpuhult, 2 evőkanál olajból és 1 evőkanál lisztből zsemleszínű rántást készítünk, és besűrítjük vele a mártást. Csendes tűzön még 20 percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és tálalhatjuk is friss kenyérrel vagy főtt krumplival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.