A halat ujjnyi távolságonként merőlegesen bevágjuk a gerincig. A hal hasüregét megszórjuk a fűszerkeverékkel. A fokhagymát megtisztítjuk és hosszanti irányban vékonyra felszeleteljük. A sonkát a hal átmérőjének megfelelően feldaraboljuk. Minden nyílásba beillesztünk egy szelet sonkát és egy szelet fokhagymát.
A tepsibe olajat és a vizet öntünk, és beletesszük a halat. A fóliát megkenjük olajjal, hogy ne ragadjon rá a halra, és lefedjük vele a tepsit. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a fóliát óvatosan eltávolítva további néhány percig sütjük, amíg szép színt kap.
A rizshez megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymákat, és az olajon megsütjük, majd hozzáadjuk a rizst, a halszószt és a szükséges vizet, majd készre főzzük.
Egy edényben összekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Lereszeljük a füstölt sajtot és a szerecsendiót, majd a keverékhez adjuk, és megszórjuk frissen őrölt fehér borssal. A gyömbért megtisztítjuk, és belereszeljük. Összekeverjük és ha szükséges, tovább fűszerezzük.
A halat a rizzsel és a mártással tálaljuk.
Megjegyzés
Az olasz konyha kedveli a halat számtalan variációban. Itt a halat a sonkával és egy mártással párosítottam, a vadrizses köret már csak hab a tortán. Így különleges ízhatást értem el. A sugo olasz kifejezés és mártást jelent.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.