A muffinokhoz a csokit és a kakaóport tegyük egy tálba és öntsük le a forró kávéval, keverjük simára és tegyük a hűtőbe 20 percre.
Keverjük össze a lisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát. Az olajat a tojással, ecettel és vanília kivonattal elegyítsük össze.
Adjuk hozzá először a csokis keveréket,majd a liszteset is. Keverjük sima egynemű tésztává és töltsük meg háromnegyedig a muffin formákat.
Krémhez: A tejszínt és a kávét lassú tűzön felmelegítjük, majd beletördeljük a csokoládét és addig keverjük, amíg sima krémet nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt betehetjük a hűtőszekrénybe is, így jobban letud hűlni. Amikor elég hideg, robotgéppel addig verjük amíg szép krémet nem kapunk.
Ha kihűltek a muffinok, óvatosan egy késsel kissé megnyitjuk az aljukat, ebbe töltjük a krémet nyomózsák segítségével.
A tésztadarabok, amiket kivájtunk a süteményből nagyszerű díszítést adhatnak, ha húsvétra készítjük el, ahogy én is tettem, de máskor is megállja helyét. Szépen rászórjuk a tetejére, mintha földes lenne és marcipán répákat szúrunk bele.
Mindvégig ugyanazt a csészét használjuk mérőpohárnak, csak akkor lesz tökéletes a süteményünk!
Megjegyzés
Kávé imádóknak ez igazi kényeztetés ez a süti, főleg, ha még egy csésze kávé is jár mellé. :) Nyáron akár virágokkal is díszíthetjük. Kellemes sütést hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.