Előkészítés: A káposztát megtisztítjuk, és hosszú szálsara gyaluljuk, megsózzuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és vékony karikára vágjuk, majd gyengén besózzuk. Az uborkát megmossuk, és héjával együtt karikákra gyaluljuk, besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk, és gyengén sózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk. A cukkinit megmossuk, és kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd gyengén sózzuk. A zöldségeket 1 óra hosszat hagyjuk a sóban állni.
Elkészítés: Hozzákeverjük az ecetet, a cukrot 3 l vízhez, beletesszük a babérlevelet, a borsot, és felforraljuk. A zöldségeket kinyomkodjuk a sós léből, és egy nagy edényben alaposan összekeverjük, majd leöntjük az ecetes lével. Konyharuhával letakarjuk, és másnapig állni hagyjuk. Másnap leöntjük a levet, a salátát üvegekbe tömködjük, de nem túl szorosan. A leszűrt levet a tartósítószerrel ismét felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Ráöntjük a salátára, tetejére tesszünk fél-fél csomag kaprot, és szorosan lekötjük, majd hűvös helyen tároljuk.
Munka: kb. 3 óra
Fogyasztható: 2 hónap múlva
1 adag: 21 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.