Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe beáztatjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, összevágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Elkészítés: A paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, a kolbászt a római tálba tesszük, összekeverjük a levessel, lefedjük, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsoljuk, és 1 órát sütjük. Közben az olajat összekeverjük 2,5 dl vízzel, felforraljuk, és belekeverjük a grízt. Összeforraljuk, félrehúzzuk, és sóval, szerecsendióval ízesítjük. Beledolgozzuk a tojást. Hagyjuk kissé kihűlni. A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az oregánót leöblítjük, leveleit felaprítjuk. Egy óra elteltével kivesszük a sütőből a római tálat, fára állítjuk (ne hideg kőre, fémre, mert szétpattan!), levesszük a tetejét, és belekeverjük a cukkínit és az oregánót. Sóval, borssal ízesítjük. Két vizes teáskanál segítségével galuskákat szaggatunk a grízmasszából a tetejére, megszórjuk a sajttal, és tető nélkül 15 percre visszatesszük a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.