A tésztához dolgozzuk össze a lisztet, a darát, 2 db egész tojást és 1 db tojássárgáját, valamint 1 csipet sót. Alaposan gyúrjuk át, majd kenjük meg a tésztát olajjal, és fóliával letakarva tegyük a hűtőbe legalább 60 percre.
Süssük a hurkát 180 fokos sütőben 15 percig. Pirítsuk meg a gyömbért a felforrósított vajon, majd adjuk hozzá a felaprított almát. A megsült hurka bőrét távolítsuk el, a tölteléket tegyük tálba. Adjuk hozzá a tojást, és alaposan keverjük össze. Végül tegyük mikrohullámú sütőbe maximum fokozaton 1 percre. A mártáshoz a megtisztított, lehártyázott narancsot vágjuk durvára. Forgassuk át a felforrósított vajon, majd adjuk hozzá a fűszereket.
Nyújtsuk ki a tésztát, és osszuk 2 részre. Halmozzunk az egyik lapra kis gombócokat a hurkás töltelékből, majd a széleket kenjük át vizes ecsettel. Simítsuk a töltelékes lapra a másik tésztalapot. Nyomkodjuk körbe a töltelékeket az ujjbegyünkkel, majd egy pohárral is nyomjuk ki a levegőt a töltött tésztákból. Derelyevágóval vágjunk négyzeteket, majd főzzük ki forrásban lévő, sós vízben. Szűrjük le, forgassuk át az öntetben, és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.