A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk, majd enyhén cukros vízben puhára főzzük. Leszűrve lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját a cukor felével, a vaníliával, a reszelt narancshéjjal és a vajjal habosra keverjük. Hozzákeverjük a villával pépesített sütőtököt. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a maradék cukorral habosra vert tojásfehérjét.
Egy őzgerincformát kivajazunk és megszórunk liszttel, majd belesimítjuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük. Miután a sütemény kihűlt, a tetejére gőz felett vagy mikróban megolvasztott csokoládét csorgatunk, megvárjuk, amíg megszilárdul, majd szeletelve kínáljuk.
Megjegyzés
Az őszi-téli időszakban a sütőtök gyakran kerül az asztalunkra, mivel nagyon szeretjük a belőle készült ételeket, amik lehetnek sósak és édesek is. Nagyon jól harmonizál az íze a különféle fűszerekkel, mint például a szerecsendióval, gyömbérrel, fahéjjal, mézzel, naranccsal, dióval, csokival, így többféle édességet is készíthetek belőle, különféle fűszerezéssel. Most ezt az egyszerű, gyors és finom süteményt sütöttem naranccsal és csokival ízesítve. Tökéletes egy délutáni tea vagy kávé mellé, akár vendégvárónak is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.