A narancsos-túrós palacsintatorta elkészítéséhez egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a kétféle cukrot, a sót és a tejet, majd simára keverjük.
Ezután hozzáadunk annyi szódavizet, hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk. Végül a masszához keverjük az olvasztott vajat.
A tésztát legalább 30 percig pihentetjük, majd felforrósított, olvasztott vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
A túrós krém hozzávalóit, a túrót, a tejfölt, a narancs lereszelt héját, a vaníliás cukot és a porcukrot krémesre keverjük, minden palacsintára rásimítunk kb. 2-3 ek tölteléket, és egymásra rétegezzük mindet.
1 dl narancslével simára keverjük a pudingport, a többit a cukorral és a likőrrel felforraljuk, majd hozzákeverjük a pudingos narancslét. Állandó keverés mellett besűrítjük, majd a palacsintatorta tetejére simítjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből kb. 10-12 db palacsinta lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.