Egy tálba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót, az ásványvíz felét és a tejet, majd kézi habverővel összekeverjük. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Keverés közben hozzáadjuk az olajat, és ha szükséges, annyi ásványvizet, hogy egy ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután kiolajozott palacsintasütőben vékonyabb palacsintákat sütünk, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.
A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lereszelt citromhéjat, a tojássárgákat, és a puha vajat, majd habosra keverjük. Ezután hozzáfacsarjuk a citromlevet, és alaposan összekeverjük.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleteszünk egy palacsintát. Vékonyan megkenjük a citromkrémmel, és ráhelyezzük a következő palacsintát. Addig rétegezzük, amíg elfogynak a hozzávalók. A tetejére kerülő utolsó palacsintát már nem kenjük meg.
Lefedjük sütőpapírral, és 160 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 20 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és díszítsük tejszínhabbal. Én egy 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.