Keverjük simára a tojásokat a cukorral, az olajjal, a megolvasztott vajjal, a tejjel és az átszitált liszttel. Osszuk az így kapott masszát ötfelé, és színezzük mindegyik adagot néhány csepp ételfestékkel.
Vajazzunk ki egy serpenyőt, és közepes lángon süssünk ki benne mindegyik árnyalatú tésztából 3-3 db palacsintát.
A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a cukorral és a vaníliaaromával. 1 db rózsaszín palacsinta kivételével kenjük meg mindegyiket a krémmel, helyezzük őket egymásra a képen látható módon, végül fedjük be az üres palacsintával.
Tegyük a palacsintatortát a hűtőszekrénybe legalább 2 órára, hogy kissé megszilárduljon. Felszeletelve tálaljuk. Ízlés szerint kevés mézzel, vanília fagyival vagy tejszínhabbal kínálhatjuk.
Megjegyzés
Rendkívül mutatós palacsintatorta. Valentin-napra ideális desszert, sőt ajándék is lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.