Elkészítés: A tésztához a vajat keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverjük simára.
A 4. és 5. tojással 1-1 kanál lisztet is adjunk a keverékhez. A maradék lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a simára kevert masszához, majd óvatosan keverjük össze.
A sütőformákat vajazzuk, majd lisztezzük ki. Ezután osszuk el egyenlően a formákba a masszát, majd a széle felé húzzuk a tésztát, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a formákban hűlni a tésztát, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.
Botmixerrel pépesítsünk pár szem epret, és keverjük össze egy evőkanál porcukorral.
A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A habtejszínt verjük fel lágyabb habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.
Az egyik teljesen kihűlt piskótalapot helyezzük rá egy tortatálra, majd kanalazzuk rá a pépesített epret. Ezután fedjük be a félbevágott eperszemekkel, majd halmozzuk rá a mascarponés-habos krémet.
Végül helyezzük a tetejére a másik piskótalapot, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára, hogy a habos-krém kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt a torta tetejét ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.