Elkészítés: A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, fazékba szórjuk. A friss gyömbért vékonyan meghámozzuk. Az előkészített szilvát felöntjük annyi vízzel, hogy 3-4 ujjnyival ellepje, majd a cukorral, a citrom vékonyan meghámozott héjával, ízlés szerint a kicsavart levével, a fahéjdarabkával, a nagyobb darabokra vágott friss gyömbérrel ízesítjük. Ha felforrt közepes tűzön 2-3 percet főzzük, majd beleöntjük a vörösbort, és kevergetve hozzáöntjük a kevés hidegvízzel simára kevert keményítőt. Végül további 4-5 perc főzés után lehúzzuk a tűzről, kihűtjük, és hűtőben jól lehűtjük.
Közben a fahéjhabhoz a hideg habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot és az őrölt fahéjat.
Tálaláskor a hideg szilvalevest tányérokba szedjük, és kiskanállal fahéjas habgaluskákat teszünk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.