Elkészítés: A liszteket ízlésünk szerint keverjük (én 15 dkg rozsliszt - 10 dkg zabliszt arányban szeretem a leginkább). Ehhez hozzáadom a sót, az élesztőt, a margarint, végül a langyos vízzel jól formázható masszát gyúrok. Ha valaki szereti ropogtatni a zabpelyheket, akkor vegyen ki a már kimért mennyiségű lisztből 2 evőkanállal, és adjon hozzá 2 evőkanál zabpelyhet, de enélkül is ugyanolyan finom. Miután kis gombóccá formáztuk a kenyerünket, kb. 20 percet hagyjuk langyos helyen pihenni.
Utána téglalap alakúra nyújtsuk ki, kb. 2-3 mm vastagra. Majd tetszés szerinti formába vágjuk fel. Én a legegyszerűbb téglalap formát választottam.
A sütőt melegítsük 200 fokra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire a tésztalapokat. Kb. 10 perc alatt süssük ropogósra, barnára. Sokkal finomabb, mint a bolti!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.