Elkészítése: Előző nap a zellert megtisztítom és darabokra vágom. Annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzöm. A meghámozott és feldarabolt krumplit ugyancsak megfőzöm, majd leszűröm.
Ha mindkét zöldség elkészült, a tejjel 3 decire egészítem ki a zelleres folyadékot, és a meghámozott, darabokra vágott burgonyával, a felvágott hagymával meg az olvasztott vajjal együtt turmixban péppé zúzom. A tojást és a fűszereket hozzáadom, majd a hűtőszekrényben megdermesztem.
Másnap a hideg masszából nedves kézzel gombócokat formálok, és zsemlemorzsába mártom. Ezután felvert tojásba forgatom, majd ismét morzsába mártom, és forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. (Ha a massza lágy, kevés zsemlemorzsát vagy lisztet keverek hozzá.)
A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, és paradicsommártással vagy salátával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.