Elkészítés:
1. A hagymát meghámozzuk, a szalonnával együtt apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk (végeit levágjuk), és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
2. A szalonnát megpirítjuk, zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük a levessel, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 25 percig, puhára főzzük.
3. Végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Galuskát is szaggathatunk bele (receptjét lásd a bablevesnél).
1 adag: 863 kJ/206 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.