A megtisztított zöldbabot feldaraboljuk, vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk és üvegesre pároljuk a hagymát. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára pirítjuk.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Hozzáadjuk a leszűrt zöldbabot, meghintjük pirospaprikával, és 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Megjegyzés
Alapvetően vegás étel, tálalhatjuk galuskával, főtt tésztával. Adhatunk hozzá szója-, zöldségfasírtot, de főtt vagy tükörtojást is, esetleg egy szelet rántott sajtot.
Húsevőknek feltétként egy szelet sült vagy rántott húst, esetleg fasírozottat ajánlok mellé.
Akár így, akár úgy, jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.