A szejtánport tálba szórjuk, ízesítjük a fűszersóval és a fokhagymaporral. Fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és 10 perc alatt kidolgozzuk a nyers búzahúst. Hagyjuk 10-15 percet pihenni, majd gombócokat formázunk belőle.
Közben felteszünk vizet forrni, és amikor forr, beletesszük a nyers búzahús-gombócokat. 15 percig főzzük, majd kiszedjük, kis darabokra vagdossuk, és ismét visszatesszük a lobogó vízbe. Ismét 15-20 percig főzzük. Kiszedjük és szitán kinyomkodjuk belőle a fölösleges vizet. Kihűtjük.
A hagymákat megpucoljuk, feldaraboljuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk, a hagymához tesszük. Fűszerezzük, és a kihűlt szejtánt hozzáöntjük. Összepirítjuk, hozzáöntjük a sűrített paradicsomot is. (Használhatunk házi paradicsomlevet is, azzal még finomabb.)
Ha készre főztük a bolgonai szejtánt, tésztával tálaljuk, és megszórjuk reszelt parmezánnal. (A tésztát a csomagoláson felüntett utasítás szerint főzzük ki.
Megjegyzés
A szejtán vagy más néven búzahús úgy használható, mint bármely húsféle. Lehet rántani, sütni, pörköltesen, raguként elkészíteni. A szejtánnak nagyon magas a fehérjetartalma, ezért nem mindennapi eledel.
A receptet és a fotót Bali56 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.