A zsíron a felkockázott szalonnát alacsony lángon elkezdjük pirítani. Ha színt kapott, és zsírt is engedett, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
Sózzuk, borsozzuk, ha a hagyma picit kifehéredett, következhet a fokhagyma és a felkockázott paprika. Megszórjuk a pirospaprikával, és időnként kevergetve, pár percig dinszteljük, amíg a paprika egy kicsit összeesik.
Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, majd ha kicsit kiengedte a levét, kevés vízzel még felengedjük. Jöhet a babérlevél, a zellerszár és végül a vajbab is.
Jól elkeverjük, és ha szükséges, pici vizet öntünk rá (annyit, amennyi még éppen nem lepi el a babot).
Nagyjából 30 percig főzzük, vagy amíg zöldbab megpuhul. Nem kell lefedni, így egy kicsit sűrűsödik a szaft. Az elkészült zöldbabpörköltet tejföllel és egy szelet friss kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.