Elkészítés: A filéket ferdén bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk citromlével, a hűtőben pihentetjük kb. bő fél órát.
7 dkg vajat habosra keverünk, belekeverünk 2-3 gerezd reszelt fokhagymát, a finomra aprított zöldeket, a citrom héját, a vágatokba töltjük az ízesített vajat.
Tűzálló tálba sütőpapírt teszünk, vékonyan megolajozzuk, a haldarabokat belefektetjük, tetejükre paprikás lisztet szitálunk, a maradék vajat rámorzsoljuk a tetejükre. Előmelegített 190 fokos sütőben sütjük kb. 25 percig.
Felverünk 1 tojást, elkeverjük a tejföllel, reszelt fokhagymával, enyhén sózzuk, borsozzuk, reszelt sajtot keverünk hozzá, a halakra kenjük. A sütőt légkeverésre állítjuk, visszatoljuk a sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.
Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk, amelyet a tepsiben visszamaradt zsiradékkal kicsit meglocsolhatunk, valamint ízlés szerinti salátával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.