A brokkolit sós vízben vagy húsleves alaplében megfőzzük, a többi züldséget apróra vágjuk, és wokbanmegpároljuk. Miután megpuhultak, egy kiolajozott tepsibe lerakjuk.
Az egész tojásokat verjük fel, keverjük hozzá a felkockázott bacont (ha nem csak a tetjére szeretnénk szórni), a tejet vagy a tejfölt, az összezúzott fokhagymát, a snidilget, az olivaolajat és a fűszereket, majd kevejük össze, és öntsük rá a zöldséges keverékre. Forgassuk össze úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, ugyanis ez tartja majd össze az egészet, és így lehet szép kockákat vágni belőle.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük - ha a bacont a tetejére rakjuk, akkor addig süssük, amíg az megpirul. Hidegen és melegen is tökéletes.
A retektzatzikihez az uborkát és a retket nagylyukú reszelővel reszeljük le. Vágjuk hozzá a fokhagymát, ezután sózzuk le, és hagyjuk állni egy fél órát, majd mossuk ki belőle a sót.
Keverjük hozzá a a joghurtot, a citromlevet és a fűszereket - és kész is vagyunk. Akkor a legfinomabb, ha egy napot állni hagyjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.