A zöldséges-gombás csirkemell elkészítéséhez a húst és a zöldségeket is 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A húst sózzuk, borsozuzk, és hagyjuk kicsit állni.
A zöldségeket a vajon sóval 2-3 percig pároljuk, amíg egy kis színt kapnak.
Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemellcsíkokat, minden oldalon megpirítjuk egy kicsit, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük.
A visszamaradt olajba tesszük a kockára vágott hagymát, világosra pirítjuk, majd hozzátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és pároljuk, amíg levet ereszt.
Ekkor visszatesszük a húsokat (a lecsepegő levével együtt) és a vajban párolt zöldségeket is, mindig kevés vizet adva hozzá együtt pároljuk, amíg a hús puha nem lesz.
Végül zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, felöntjük egy kis vízzel, ettől lesz finom szaftja, majd beletesszük a tejfölt, és jól összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk és egy kevés borssal ízesítjük.
Tálaláskor a gombás, zöldséges, húsos ragut a kifőtt tésztára szedjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.