Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, forró vízben átmossuk, és éjszakára hideg vízbe áztatjuk.
Másnap fölkozkázzuk a húst, és kevés zsiradékon átpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt répákat, együtt is átforgatjuk, majd mehet bele a leszűrt lencse, és felöntjük annyi vízzel, amennyi kényelmesen ellepi. Sózzuk, beletesszük a darabos fűszereket, és gyöngyöztetve félig megfőzzük. Ekkor hozzáadjuk a szintén felkockázott burgonyát, és puhára főzzük.
Egy másik edényben hagymás-pirospaprikás rántást készítünk, de nem kell nagyon pirosnak lennie, csak a színe miatt paprikázzuk, majd hőkiegyenlítéses módszerrel berántjuk a levest. 3 percig főzzük, majd jó sok tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.