Előkészítés: A pontyfilét megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A citromot levét kicsavarjuk. A hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot, a citromfüvet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Lábasba 7 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a citromlevet, a fehérbort, a babérlevelet, kevés borsot, és lassan felmelegítjük. Beletesszük a halszeleteket, a csíkokra vágott zöldségeket, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük. Ezután a halszeleteket megfordítjuk, és kb. 15 percig a forró lében hagyjuk. A levet leszűrjük egy másik edénybe, a halat, a zöldségeket melegen tartjuk, a babérlevelet kidobjuk. A levet kb. a felére beforraljuk, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejszínt, a gyömbérrel megszórjuk, és forrásig melegítjük. A halat a zöldséggel, sós burgonyával, a mártással, a zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.