Előkészítés: A pontyfilét megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A citromot levét kicsavarjuk. A hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A petrezselymet, a bazsalikomot, a citromfüvet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Lábasba 7 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a citromlevet, a fehérbort, a babérlevelet, kevés borsot, és lassan felmelegítjük. Beletesszük a halszeleteket, a csíkokra vágott zöldségeket, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük. Ezután a halszeleteket megfordítjuk, és kb. 15 percig a forró lében hagyjuk. A levet leszűrjük egy másik edénybe, a halat, a zöldségeket melegen tartjuk, a babérlevelet kidobjuk. A levet kb. a felére beforraljuk, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tejszínt, a gyömbérrel megszórjuk, és forrásig melegítjük. A halat a zöldséggel, sós burgonyával, a mártással, a zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.