Elkészítés: Először a sonkás galuskát készítjük el, mert jót tesz neki, ha áll, mielőtt kifőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. 1 tojást felverünk, elkeverjük benne a vajat, hozzáadjuk az aprított sonkát, kissé megsózzuk, majd összedolgozzuk a liszttel és félretesszük.
A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, adunk hozzá 1 kanál olívaolajat, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kissé megpirítjuk benne, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a fehérborral és a húsleves alaplével.
Megsózzuk, hozzáadjuk a zsályaleveleket és beletesszük a lereszelt sajtot, gyakori kevergetés mellett főzzük, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.
Közben egy másik edényben kevés sóval vizet forralunk, és ebben kifőzzük a megformált galuskákat.
Tálaláskor a tányérba tesszük a galuskákat, rászedjük a forró levest, és a tetejét meghintjük frissen őrölt feketeborssal. 1-1 zsályalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.