A szobahőmérsékletű margarint, a lisztet, porcukrot, tojást és a sütőport sima tésztává gyúrunk, majd 15 percet pihentetjük hűtőben.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Az első darabot kinyújtjuk (kb 25*35 cm) és tepsibe helyezzük. Rákenjük a baracklekvár felét, majd rászórjuk a darált dió felét.
A következő tésztát kinyújtjuk, a töltelékre helyezzük, megkenjük a maradék lekvárral és megszórjuk a maradék dióval.
Az utolsó tésztát is kinyújtjuk, a töltelékes részre helyezzük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőbe helyezzük.
A süteményt alacsony lángon (kb. 150 fokon) kb. 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
Az étcsokoládét pár csepp olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.