A quinoa (ejtsd: kinoa) néhány éve elsöprő népszerűségnek örvend az egészséges táplálkozás hívei körében. Nem véletlenül, hiszen könnyen emészthető és változatosan elkészíthető alapanyag.
Már az inkák is termesztették. Kinézetre a gabonafélékhez hasonlít, ám rendszertanilag inkább a céklához és a spenóthoz áll közelebb. Gluténmentes magja számos étel elkészítéséhez felhasználható. Saláták, növényi fasírtok hozzávalója, de még kenyeret, kekszeket is süthetünk belőle, vagy rizs helyett használhatjuk a rakott ételekhez.
A táblázatban megadott tápértékek a száraz quinoára vonatkoznak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.