Az angol krémhez egy nagy tálba hideg vizet öntünk, ebbe rakunk egy kisebb tálat és rá egy kis lyukú szűrőt. Egy lábosban elkezdjük melegíteni a tejet a tejszínnel és a cukorral.
Ha a szélén már kezdenek feljönni a buborékok, akkor vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojások sárgájához a meleg tej felét. A tej másik felét visszarakjuk a tűzre, és vékony sugárban hozzáadjuk a tojásos-tejes keveréket. Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik. Figyeljünk, nehogy a hőmérséklet 85 fok fölé emelkedjen, mert kicsapódhat a tojássárga. Akkor jó a krém, ha bevonatot képez a kanálon.Ekkor levesszük a tűzről, és az előkészített szűrős tálba öntjük. A hideg víz azonnal leállítja a főzési folyamatot.
Az avokádót felkockázzuk, és simára turmixoljuk. Ezután annyi angol krémet öntünk hozzá, hogy ne legyen túl folyós. Némi citromhéjat is keverhetünk bele.
A csokimousse-hoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokit és a vajat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Ha felolvadt a csoki, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját, és a tejszínt. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
A puffasztott quinoát egy serpenyőben lepirítjuk, és ízlés szerint keverünk belőle picit a csoki mousse-ba.Egy kb 10*10 cm-es kockakiszúró falát sütőpapírral körbebéleljük. Tányérra helyezzük, és elegyengetjük 1 centi vastagon a csokimousse-t. A tetejét megszórjuk quinoával. Hagyjuk hűtőben dermedni fél órát, majd nyomózsákból kidíszítjük a tetejét az avokádókrémmel.Elkészítjük a cukorvirágot, és azzal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.