Elkészítés: A vajat a mikróban kissé folyósra olvasztom. Közben a már kimért száraz hozzávalókat - liszt, só, sütőpor, cukor, vaníliás cukor - összekeverem egy nagyobb tálban. Ráreszelem a citrom héját is. A közepére kis gödröt készítek, abba beleütöm a tojást, és beleöntöm az olvadt vajat. Összedolgozom. Mikor kezd összeállni, hozzáadom a tejfölt. Akkor jó a tészta, ha teljesen elválik a kéztől.
Mikor összeállt egy gombóccá, kettévágom kb. 3/4 és 1/4 arányban. A nagyobbik részét kinyújtom, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A szélét jó, ha vastagabbra hagyjuk. Megszórom a dióval (vagy zsemlemorzsával) és ráöntöm a meggyet. Szép egyenletesre elsimítom. Megszórom a cukorral és a fahéjjal. A maradék tésztát aztán nagylyukú reszelőn ráreszelem a meggyes töltelékre úgy, hogy nagyjából befedje. A végén 1 tojással megkenem.
Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütöm közepes lángon. Addig kell sütni, míg szép aranybarnára sül rajta a tojás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.