A lúdláb torta elkészítéséhez a lisztet összekeverjük a sütőporral, kakaóporral és a sóval.
A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor felét a sárgájával habosra elkeverjük, a másik felét a fehérjébe adagoljuk, miközben kemény habot verünk belőle.
Előbb a sárgáját adjuk a fehérjéhez, majd a lisztes keveréket beleszitáljuk, és óvatosan, hogy ne törjön össze, elkeverjük.
A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, és légkeveréssel 180 fokon, kb. 15 percig sütjük.
A krémhez a tejszínt felforraljuk a cukorral, és még 5-6 percig lassan főzzük. Ezután állandó keverés mellett beleszitáljuk a kakaóport, vigyázva, nehogy becsomósodjon. (Ha ez mégis bekövetkezne, a végén egy szitán átszűrve sima krémet kaphatunk). Elzárjuk a gázt, majd apránként a csokoládét is belekeverjük a forró krémbe. A vajat lassan adagoljuk és olvadásig keverjük, nehogy elhűtse a krémet.
A piskótán eloszlatjuk a krém felét, egyenletesen rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, majd betakrajuk a krém másik felévelet, és berakjuk a hűtőbe hogy kidermedjen.
Közben felforraljuk a habtejszín, majd amikor gyöngyözik, elzárjuk alatta a gázt. Beledobjuk a darabolt csokoládét, kicsit állni hagyjuk, majd csomómentesen elkeverjük. Ha már majdnem csak szobahőmérsékletű, a kidermedt torta tetejére csorgatjuk.
A tetejére a maradék krémből kis rózsákat nyomunk és meggyszemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.