Elkészítés: A tejetfelmelegítjük, feloldjuk benne a vajat, a cukrot és a sót, majd mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a lisztet. Jól elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre, amíg összeáll, és kérgesedni kezd. Áttesszük egy másik edénybe, pár percig hűlni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk egyesével a tojásokat, minden tojás után jól kikeverjük.
Habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. kétdiónyi méretű halmokat nyomunk egymástól nagyobb távolságra. Egy másik sütőpapírra pedig ugyanennyi vékony kérdőjel formát nyomunk, és külön kisütjük.
Ha a gombócok szép aranybarnára sültek, kivesszük, és még melegen levágjuk a tetejüket, majd a levágott részt félbevágjuk. Hagyjuk kihűlni a tésztát.
A vaníliás krémport a tejjel a leírása szerint kikeverjük, a tészták alját ezzel töltjük meg.
Csipetnyi kakaóport csipetnyi porcukorral és pár csepp vízzel elkeverünk, és ebből szemet rajzolunk a hattyúink fejére, majd beleszúrjuk a nyakát a krémmel töltött tésztába, vagyis a hattyúk testébe.
2,5 dl habtejszínt ízlés szerint porcukorral édesítve felverünk, és a krém tetejére nyomjuk habzsák segítségével. Végül a levágott és felezett süteménytetőket a habba helyezzük, ezek lesznek a hattyúk szárnyai.
Ezután gyorsan megesszük őket, nehogy elrepüljenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.