A csülköt sós, borsos, fokhagymás, babérleveles vízben előfőzzük. Ha kihűlt, kicsontozzuk, a bőrös felét késsel bevagdossuk.
Néhány kanál étolajat összekeverünk 1 evőkanál mustárral, 1 kávéskanál sóval, őrölt borssal és néhány gerezd zúzott fokhagymával. A keverékkel bekenjük a csülköt. (Ezt akár előző nap is megcsinálhatjuk.)
Az előkészített csülköt egy nagyobb tepsi közepére helyezzük. Köré rakjuk a kockára vágott burgonyát és a megtisztított gyöngyhagymát. A köretet is megsózzuk.
A kimagozott és félbevágott almákat a vágott felükkel lefelé a köretre helyezzük. Még pikánsabb lesz, ha az almákba néhány szem szegfűszeget szúrunk.
A csülök főzőlevéből 1 decit aláöntünk, de tehetünk alá ízlés szerint fehérbort is. (Nem kell sok folyadék, sülés közben a köret is enged levet.)
Fóliával letakarjuk a tepsit. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig pároljuk, majd a fóliát eltávolítva pirosra sütjük a csülköt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.