A csülköt megfőzzük a borsikafüves, enyhén sós vízben egy egészben hagyott hagymával. (Óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt csülök már eleve sós.)
Ha puhára főtt, a hagymát eldobjuk, a csülökcsontról lefejtjük a húst, felvágjuk közepes darabokra.
Visszatesszük a lébe a húst, majd hozzáadjuk az apróra vágott káposztát, és tovább főzzük.
Amikor már majdnem kész, rántást készítünk a lisztből, olajból és pirospaprikából. A rántást felöntjük körülbelül 5 dl hideg vízzel, hogy ne csomósodjon be, és így keverjük a káposztához.
Végül az almaecetet is belekeverjük az ételbe. Hagyjuk még nagyjából 5 percig főni. Friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
Gyerekkorom kedvenc levese. Anyukám sokszor készítette anno. Én egy kicsit módosítottam a receptet. Próbáljátok ki, nem fogtok benne csalódni. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.