A piskótához először a forró vízben elkeverjük a kakaóport, ha csomós lenne, szitával átszűrjük. A margarint a cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk a tojásokat és a vanília aromát. A lisztet elkeverjük a sütőporral,szódabikarbónával és sóval majd az előzőekhez keverjük, végül a kakaós vizzel sima tésztává keverjük a masszánkat.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben, 180 fokon, 35-45 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha elkészült, kihűtjük és három felé vágjuk.
A karamellás krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk,amíg a cukor teljesen el nem olvad, majd beleaprítjuk a tejkaramellás cukrot, és addig melegítjük tovább, amíg az nem olvad. Ha elolvadt a cukor, akkor felöntjük a tejszínnel és lehűtjük. (Legjobb ha ezt előző nap elkészítjük, így kellően tud hűlni, és pihenni a krémünk.)
Az almás krémhez az almát felkockázzuk és a vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd turmixgéppel pépesítjük, és elkeverjük benne a zselatint. Ezt is lehűtjük, amíg kenhető krémmé nem dermed.
Az alsó piskótát megkenjük az almás krémmel majd ráhelyezzük a következő lapot. A karamellás krémet 2 habfixálóval kemény habbá verjük (ez eltarthat egy darabig, de nem kell megijedni, besűrűsödik), majd a következő lapot ennek a krémnek a kétharmadával megtöltjük, és a maradékkal tetszés szerint feldíszítjük a tortát.
A tetejére, a karamell krémhez, a tejszínt az előzőekben leírt módon felmelegítjük, a tejkaramellát felolvasztjuk benne, majd lehűtjük, és leöntjük vele a tortán elhelyezett almákat, vagy, csak szimplán, magát a tortát.
Megjegyzés
Egy igazán őszi torta,ebben az igazán csodálatos őszi időben! Ünnepeljük az őszt!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.