Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A lisztből, a tojásból, a tejből, egy pici sóval palacsintatésztát készítünk és belekeverjük a meghámozott és lereszelt almát, a reszelt citromhéjat, 2-3 csepp folyékony édesítőt és egy teáskanál cukrot adunk hozzá (elhagyható).
A szokásos módon palacsintát sütünk a tésztából. Mindig egyenletesen kenjük el a masszát a sütőben. Semmiképp ne a legmagasabb hőfokon süssük, mert hamar leég és a közepe nem sül meg. Kb. 2 perc az egyik oldala, 1 perc a másik. Fahéjjal és cukorral fogyasztjuk. A palacsinta mellé lehet gyümölcsöt is kínálni.
Megjegyzés
Van úgy hogy mini palacsintát sütök olyankor egyszerre 3 darabot sütök a palacsinta sütőben.
Gyorsan elkészíthető desszert,elég gyakran készítem ősszel és télen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.