Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, fél cm-es vastagságúra felszeleteljük. A megolvasztott margarinra tesszük, elkezdjük párolni, amikor levet engedett, megszórjuk a búzadarával, hagyjuk felforrni, megkevergetjük, beletesszük a cukrot és a fahéjat, majd lehúzzuk a tűzről és lefedjük.
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Ha keménynek találjuk, tejjel lazíthatjuk.
Kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk a felét, rátesszük a langyosra hűlt tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével, és villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a sülés közben keletkező gőz távozni tudjon (kb. 30×40-es tepsit használjunk).
Előmelegített sütőben megsütjük. Sülés után 20 percig lefedetlenül hagyjuk, majd letakarjuk alufóliával, hogy a tészta megpuhuljon.
Legjobb másnap, amikor a süteményünk teljesen kihűlt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.