Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, fél cm-es vastagságúra felszeleteljük. A megolvasztott margarinra tesszük, elkezdjük párolni, amikor levet engedett, megszórjuk a búzadarával, hagyjuk felforrni, megkevergetjük, beletesszük a cukrot és a fahéjat, majd lehúzzuk a tűzről és lefedjük.
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Ha keménynek találjuk, tejjel lazíthatjuk.
Kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk a felét, rátesszük a langyosra hűlt tölteléket, majd befedjük a tészta másik felével, és villával megszurkáljuk a tetejét, hogy a sülés közben keletkező gőz távozni tudjon (kb. 30×40-es tepsit használjunk).
Előmelegített sütőben megsütjük. Sülés után 20 percig lefedetlenül hagyjuk, majd letakarjuk alufóliával, hogy a tészta megpuhuljon.
Legjobb másnap, amikor a süteményünk teljesen kihűlt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.