Elkészítés: A leveshez egy edényben felmelegítjük a vajat, hozzáadunk egy pici olívaolajat, az apróra vágott hagymát kissé megpirítjuk benne, majd rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk kissé, de csak világosra, majd felöntjük a húsleves alaplével. Megsózzuk, megszórjuk borssal, majd hozzáadjuk a hámozott, apró kockára vágott almát és az előzőleg lereszelt sajtot. Gyakori kevergetés mellett főzzük pár percig, hogy a sajt teljesen elolvadjon, majd hozzákeverjük a bort és a főzőtejszínt, majd készre főzzük az egészet. Miután elkészült, botmixerrel egyneművé mixeljük.
Az almás párnákhoz az alma másik felét vékonyan felszeleteljük, kissé összeaprítjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk. Megkenjük vékonyan tejföllel, ráhelyezzük az almaszeletkéket, és mindegyiket meghintjük egy-egy pici csipet kakukkfűvel és sóval. Sarkukat átlósan félbehajtjuk, hogy háromszögeket kapjunk, majd a széleit összenyomjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a tetejüket lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a sajtleves mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.