A puha vajat eldolgozzuk, picit kihabosítjuk a cukorral, mézzel. Hozzáadjuk az egész tojást és elkeverjük ezzel is. Beleszitáljuk a lisztet, tejport, szódabikarbónát, majd mehet hozzá a vanília és a só is.
Ha kevertünk rajta párat, utolsóként az étcsokit hozzáadjuk, és szép homogénné keverjük a tésztát. Fontos, hogy nem kell sokáig kavargatni.
Hűtőbe tesszük pihenni 20 percre, majd sütőpapíros tepsire kiadagoljuk a nagyjából nagyobb diónyi méretű golyókat. Legalább 3 cm távolság legyen köztük, különben összesülnek.
Kézzel picit lenyomkodjuk a kekszeket, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Figyeljük folyamatosan, nehogy túlsüljenek. Mindenképpen kihűlve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül az amerikai csokis keksz
Megjegyzés
A receptben megadott mennyiségből kb. 20-24 darab keksz készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.