A vajat felolvasztjuk - ne legyen forró -, és a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojást is.
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót, valamint az apró csokidarabokat, majd egy keverőlapát segítségével beleforgatjuk az egészet a tojásos-cukros masszába.
Kiskanállal golyókat formázunk a tésztából, kissé ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra, mivel sütés közben a kekszek elterülnek. A tepsit 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd 12 perc alatt készre sütjük. Ha puhák is középen, nem szabad tovább sütni: ahogy hűlnek, úgy keményednek tökéletes állagúra.
Megjegyzés
Tipp: Ha a lisztből 2 evőkanállal elveszünk,és helyette 2 evőkanál kakaóport adunk hozzá,valamint fehércsokit, akkor is isteni kekszet kapunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.