Előkészítés: Az articsóka szárát levágjuk, külső leveleit (ha hibásak) ollóval levágjuk, éles késsel levágjuk a tetejét (erre nincs szükségünk), és az összes vágott felületet bekenjük citromlével, hogy ne színeződjön el. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A sonkát egészen apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Nagyobb edényben sós vizet forralunk, beletesszük az articsókát, és kb. 15 percig főzzük, amíg megpuhul. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. Közben serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a fokhagymát és a sonkát, összepirítjuk. Az articsókákat tűzálló tálra helyezzük, és levelei közé töltjük a sonkát. Néhány perc alatt az előmelegített sütőben megforrósítjuk, meghintjük a petrezselyemmel, és frissen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.